26 Ιουνίου, 2012

Ως πότε θεατές ανά 4χρονο;

Τελικά καταψηφίστηκε ο δικομματισμός αλλά νίκησε η πολιτική του. Το ίδιο θα είχαμε και με επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ήττα της εξουσίας των μονοπωλίων και της στρατηγικής τους, δεν είναι προσθαφαίρεση ποσοστών ούτε θα λυνόταν με επαναληπτικές εκλογές. Έχει βαθιά ρίζα που δεν την πιάνει η μηχανή του γκαζόν (όπου γκαζόν βλέπε κόμματα των μονοπωλίων είτε αριστερά είτε δεξιά είτε αριστεροδέξια).

Όλοι ψάχνουν για το τι φταίει για το κακό το ριζικό μας αλλά το ακονίζουμε μέχρι εκεί που δε θα χρειαστεί να κουνήσουμε κώλο μας. Αν χρειαστεί να χύσουμε λίγο ιδρώτα παραπάνω που θα μας ξεκουνήσει από την καρέκλα μας, υπάρχουν και πιο ήπιες επιλογές που δεν απαιτούν πολλά πολλά. Μία απλή μετάγγιση που θα αφήνουν αναλλοίωτους τους ίδιους πόλους είναι το φάρμακο που προτείνει το ίδιο το σύστημα.

Και τώρα στους τόπους δουλειάς γίνεται το "'έλα να δεις". Η συμμετοχή στους αγώνες, η συμμετοχή στα σωματεία πρέπει και μπορούν να αναποδογυρίσουν το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα. Ίσως είναι και μία δεύτερη ευκαιρία για να διορθωθεί η ψήφος.