17 Ιουνίου, 2012

Δε μασάμε


Σε έναν τέτοιο οχετό με αθλιότητες, με διασπορά φημών, με άπλωμα ψεύτικων ειδήσεων, με στημένα δημοσιεύματα, με άρθρα από "νεοδημιούργητα" blog κατά τη διάρκεια των εκλογών, με βρωμιές που χτυπούσαν την ηγεσία του ΚΚΕ, βάζοντας ψεύτικους διαχωρισμούς ηγεσίας-βάσης λες και το ΚΚΕ δεν είναι ενιαίο, δηλαδή χτύπημα στο ΚΚΕ και τη στρατηγική του, το ΚΚΕ δε λάκισε.

Και επειδή οι εκλογές είναι αποτύπωση μιας στιγμής να θυμήσουμε, πως ο λαός μόλις τρία χρόνια πριν, το 2009, έδωσε δυναμική αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ. Και τότε το ΚΚΕ έλεγε πως έρχονται θύελλες. Ποιος δικαιώθηκε; Δικαιώθηκε ο λαός από εκείνη την επιλογή του;

Έτσι και σήμερα η επιλογή του να δεθεί σε έναν νέο διπολισμό είναι αρνητική για τον ίδιο. Στις δυσκολίες και τις πιέσεις που δέχεται, θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και όχι να περιμένει μεσσίες ή να πιστεύει πως θα βγει από τις πιέσεις ατσαλάκωτος. 

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αρνητικό πρώτα και κύρια για τον ίδιο. Στη δημοσκόπηση του Μέγκα το δίλημμα όσον αφορά το μνημόνιο πήγαινε κάπως έτσι. 25% κατάργηση και 75% επαναδιαπραγμάτευση. Το ποσοστό που βλέπει ρήξεις με την Ευρωπαικη Ένωση από 20% έφτασε στο 8%. Συντηρητικοποίηση και τα κεφάλια μέσα. Αυτός είναι ο νέος διπολισμός.


Το ΚΚΕ κάνει κάλεσμα να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του. Δεν του είπε και δεν του λέει ψέμματα. Δεν του χαιδεύει  τα αυτιά. Και επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό, ξέρουμε ότι αργά ή γρήγορα θα κινήσει προς τα εμπρός.