22 Νοεμβρίου, 2012

Το ΠΑΜΕ συνεχίζει και κλείνει το ΙΚΕΑ! Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζουν ανέμελα..

Όπως βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο το ΠΑΜΕ έχει κάνει τα αδύνατα, δυνατά! Όχι μόνο καπελώνει μια απεργία, όχι μόνο κλείνει μια επιχείρηση που έχει υγεία και απασχολεί τόσους εργαζόμενους, όχι μόνο απειλεί εργαζόμενους και τους τραβά δια της βίας σε συνελεύσεις και αγωνιστικές διεκδικήσεις.... ΑΛΛΑ τους βάζει και μιλάνε για δικαιώματα κιόλας! ΑΚΟΥ ΘΡΑΣΟΣ!

Από που κι ως που έμαθαν για δικαιώματα και συμβάσεις;Ρε το ΠΑΜΕ..

Με κάτι τέτοιες κινητοποιήσεις όπως στη Χαλυβουργία κλπ φαίνεται πως φοβούνται τους ταξικούς αγώνες..

Διότι από την άλλη έχουμε την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων που δεν κάνει ούτε μισή ενέργεια για στήριξη του αγώνα. Όυτε μισό πρακτικό μέτρο 3 μέρες τώρα. Και προβοκάρει το κλαδικό σωματείο που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο ΙΚΕΑ και μέσα στους εργαζόμενους.

Και όταν μιλάμε για Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων μιλάμε για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί. Αυτούς που υπέγραψαν πρόσφατα μειώσεις, αυτούς που απέκλεισαν το ψηφοδέλτιο που στήριζε το ΠΑΜΕ στον Σκλαβενίτη, αυτούς που εκλέγονται με νοθείες από σωματεία που κάνουν συνελεύσεις και εκλογές σε άγνωστα μέρη και μέρες. Και αυτούς που θα στηρίξουν αύριο το εφικτό για τον αγώνα.. 





Αντοχή, σταθερότητα και ανυποχώρητη θέληση
Με ανακοίνωσή της που μοιράστηκε πλατιά χτες έξω από τα «ΙΚΕΑ» στον Κηφισό και σε άλλα καταστήματα η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) που σε χτεσινή προκλητική ανακοίνωσή της εγκαλεί «τα σωματεία και τις ταξικές δυνάμεις γιατί από νωρίς το πρωί έδιναν μάχη για να σταματήσει η εργοδοσία την τρομοκρατία στους εργαζόμενους να μην υπογράψουν καμία ατομική σύμβαση με μείωση μισθών». Καλεί τους εργαζόμενους να «οπλιστούν με αντοχή, σταθερότητα και ανυποχώρητη θέληση ότι με την οργάνωσή τους στα κλαδικά σωματεία, τη συλλογική τους δράση ανοίγουν δρόμο για τα δικά μας δίκαια, τα δικά μας συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των εργοδοτών».

Καταγγέλλει ότι αυτή η πλειοψηφία «αποκαλεί τυχοδιώκτες εκλεγμένους συνδικαλιστές και συνδικάτα του ΠΑΜΕ που στάθηκαν στο πλάι των εργαζομένων του ΙΚΕΑ, οι οποίοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, έκαναν στάση εργασίας, αποφάσισαν 24ωρη απεργία για τις 21/11/2012. Λύσσαξαν επειδή οι εργαζόμενοι έκαναν πέρα τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, αυτούς δηλαδή που ήθελαν να δώσουν χώρο και χρόνο στην εργοδοσία για να προχωρήσει στα σχέδιά της. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατηγορεί συνδικάτα και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ότι η μαζική παρουσία και η παρέμβασή τους έγινε για να αποκομίσουν "κομματικά οφέλη". Δεν είναι όλοι σαν τα μούτρα τους που σε συνεργασία με τους εργοδότες στήνουν εργοδοτικά σωματεία στις επιχειρήσεις, έχουν υπογράψει την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, την μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο, τις μειώσεις μισθών».