30 Δεκεμβρίου, 2012

Όταν η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πολιτικό και οικονομικό μπίζνες αλλά δεν τους ακουμπά κανείς..

"..να πουλάνε την Αυγή τώρα που γίνε φυλλάδα αστική.."
επίκαιρο άσμα

Στο δίπλα άρθρο διαβάζουμε για την κατάσταση στην εφημερίδα Αυγή μόλις 9 μήνες πριν (αφήνουμε έξω το ραδιόφωνο "στο Κόκκινο" που μέχρι και τις προηγούμενες μέρες οι εργαζόμενοι ακόμα ψάχνονταν με απεργίες..)

Βέβαια από τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβερνώσα αριστερά και η εφημερίδα του κάνει με μεγαλύτερη άνεση ρεπορτάζ Αυριανής.. Με λίγες λέξεις "έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο.."

Διαβάζουμε λοιπόν για οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις πληρωμών, συνελεύσεις, πολιτική στήριξη, αψιμαχίες κοκ. Διαβάζουμε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (μπράβο οι μέτοχοι!!!) από Φθινόπωρο..

Επίσης διαβάζουμε πως η Αυγή δε θα απολύσει όπως κάνει το ΚΚΕ αλλά ίσως κλείσει εντελώς (χωρίς σχολιασμό ότι με το κλείσιμο θα έχαναν όλοι τη δουλειά τους αλλά δε βαριέσαι..)!

Τι άλλο διαβάζουμε; Για συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα (!!!) ώστε να μην πάει το ποσό της κρατικής χρηματοδότησης στο δάνειο αλλά στο ίδιο το κόμμα (!!!). Επίσης διαβάζουμε ότι στόχος είναι η μείωση των εξόδων και για νέους τρόπους επιβίωσης (ποιοι είναι αυτοί άραγε;).
Όλα αυτά μόλις 9 μήνες πριν.. 

Τόσο βρώμικοι ήταν και είναι.. 
Για να φαίνεται πιο καθαρά ποιοι σήμερα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση απέναντι στο ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη! Ναι.. είναι οι παραπάνω!

Φυσικά τώρα εισρέουν ποσά, εκδοτικοί όμιλοι και εφημερίδες έχουν σχέση νύχι-κρέας με το ΣΥΡΙΖΑ, όποτε απελευθερώνεται η Αυγή για να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του συκοφάντη και της βρωμιάς. Μια ματιά στα πρωτοσέλιδα είναι ενδεικτική..






Και τι δεν έχουμε διαβάσει όλο αυτό το διάστημα από την ΑυριαΑΥΓΗ! Από ρεπορτάζ της ομίχλης για τα οικονομικά του ΚΚΕ μέχρι πως ότι λόγω της "πολιτικής απομόνωσης" του ΚΚΕ, κάνει απολύσεις, χάνει επαγγελματικά στελέχη και κρατικές θέσεις. Δηλαδή ένα πλεονέκτημα του ΚΚΕ που δείχνει σταθερότητα σε θέσεις, καμιά μετάνοια και ταλάντευση απέναντι στο κράτος και την πλουτοκρατία, με γραμμή που δεν αλλάζει με τη φορά του ανέμου, που αυτό το ΚΚΕ το πλήρωσε έχοντας όμως πολιτική και ιδεολογική περηφάνια, το παρουσιάζουν ως αρνητικό. Για τέτοιους τυχοδιώκτες μιλάμε. Στον παράλληλο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική γραμμή έχει άμεση σχέση με το πόσα επαγγελματικά στελέχη έχεις, με κρατικές θέσεις και προνόμια. Δηλαδή σωστές θέσεις είναι αυτές που σου εξασφαλίζουν πόρους! Άρα ποιος κάνει μπίζνες;

Στον παρακάτω σύνδεσμο βλέπουμε ένα  αφιέρωμα για την πορεία των Κυριακάτικων εφημερίδων από το 2002 ως το 2008.


Η Αυγή δεν είναι καν σε μετρήσιμο μέγεθος στην έρευνα για να αντλήσεις στοιχεία. Με καθημερινή κυκλοφορία στα 800 με 1200 φύλλα και το Κυριακάτικο κοντά στα 2000 φύλλα πως άντεξε όλα αυτά τα χρόνια;  Μια πειστική εξήγηση ρε παιδιά.. Αποσπασμένοι δημοσιογράφοι; Απλήρωτοι; Μπλοκάκι; Τι; Άλλοι πόροι;

Διότι το ΚΚΕ έχει βγει ξεκάθαρα και έχει πει για τα οικονομικά προβλήματα στις εκδόσεις του, έχει κάνει ενέργειες και "εκτίθεται" μέσα σε έναν κυκλώνα βρωμιάς γύρω από τα οικονομικά του, με λάσπη, με ενορχηστρωμένη επίθεση που έχουν λάβει μέρος όλοι ανεξαιρέτως και τον ΣΥΡΙΖΑ αρχηγό.

Τέτοια είναι η ηθική των οπορτουνιστών.
Επιβιώνουν και ανταμοίβονται από το σύστημα για το ρόλο τους, για τη στάση τους, για τη λάσπη που βγάζουν, για το βρώμισμα του σοσιαλισμού.