28 Δεκεμβρίου, 2012

Επί του πιεστηρίου: Η πρόταση της κυβέρνησης για την αιθαλομίχλη


Μόλις εβγαλε ανακοίνωση το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ανάμεσα σε άλλα σοβαρά στοιχεία και διαπιστώσεις, εκεί που περιμένεις ως μέτρο ανακούφισης κάτι ανθρώπινο και λογικό όπως πχ να μειωθεί η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης για  να μην ψοφήσουμε από το κρύο, γράφει το εξής..

"..γίνεται σύσταση στο κοινό για τον περιορισμό καύσης βιομάζας (χρήση τζακιών και ξυλόσομπες), εφόσον δεν υφίσταται άμεση ανάγκη.."

Το δελτίο καιρού μιλάει για πτώση της θερμοκρασίας. Επίσης να θυμίσουμε ότι βρισκόμαστε στον χειμώνα που δε συνηθίζεται να κυκλοφορούμε με μαγιό στις παραλίες κάνοντας ύπτιο.

Με λίγα λόγια... βλέπουμε το ανθρώπινο πρόσωπο του καπιταλισμού που συμπυκνώνεται στην πρόταση "να πεθάνετε από το κρύο".. Διότι άλλη χάρη έχει ο νεκρός από το κρύο σε σχέση με τους νεκρούς από αναπνευστικά! Άσε που τα προβλήματα από το κρύο κρύβονται! Θα δείξουν και καμιά αγαθοεργία την πρωτοχρονιά σε στυλ δωρεάν τραπέζι για τους αστέγους από τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη ή δράσεις ΜΚΟ με δωρεάν θερμοφόρες και όλα καλά... Αλλά το άτιμο το νέφος φαίνεται και μας χαλάει το ίματζ!

Λαϊκή απαίτηση πρέπει να γίνει το δικαίωμα στη ζέστη (που φτάσαμε) πριν καλοκαιριάσει..