07 Αυγούστου, 2013

Κοίτα να δεις που δεν έχουν σταματημό Αυγουστιάτικα οι εργαζόμενοι στον 902!

Οι εργαζόμενοι του «902» απαντούν: Αφορμή για να χτυπήσουν το ΚΚΕ είναι η πώληση του «902»
της Γιούλης Ασημακοπούλου, δημοσιογράφου του «902»

Κροκοδείλια δάκρυα βλέπουμε τις τελευταίες μέρες για την πώληση του «902», η οποία αξιοποιείται από διάφορες πλευρές για το χτύπημα του ΚΚΕ. Επανέρχονται γνωστά επιχειρήματα όπως ότι «το ΚΚΕ τα ίδια με τους άλλους κάνει», «το ΚΚΕ είναι συστημική δύναμη» και άλλα, που ουσιαστικά δεν αποτυπώνουν την αγωνία και την ανησυχία για την απώλεια μίας φωνής της προπαγάνδας του ΚΚΕ, αλλά την αγωνία μήπως το ΚΚΕ με τη συνεπή, ειλικρινή και τίμια στάση του εισπράξει πολιτικά οφέλη μεγαλύτερα από αυτούς που τρέχουν δεξιά και αριστερά για να καλύψουν τη συμφωνία τους με την πολιτική των μονοπωλίων.

Αλλά ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Το επιχείρημα ότι «το ΚΚΕ τα ίδια κάνει» είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Όλοι ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν στήριξε τα μνημόνια, τα μέτρα για τη δήθεν σωτηρία των εργαζομένων η οποία περνά μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους. Το ΚΚΕ δεν κάνει τα ίδια έτσι κι αλλιώς και επιπλέον δεν τα κάνει κατ΄επιλογήν. Προχώρησε σε αυτή την απόφαση, ακριβώς γιατί αναγκάστηκε, γιατί δε μπορούσε να κάνει αλλιώς, γιατί δεν είχε εισοδήματα να στηρίξει το ραδιοτηλεοπτικό του σταθμό και είχε το θάρρος να το δηλώσει εξαρχής αλλά και να το παλέψει τα τέσσερα χρόνια της κρίσης αναζητώντας μία εναλλακτική λύση. Δεν έκρυψε ποτέ ότι δεν έχει καράβια, επιχειρήσεις, κατασκευαστικές εταιρείες που θα το βοηθούσαν να αντισταθμίσει το οικονομικό βάρος που σήμαινε η λειτουργία των δύο σταθμών.

Το επιχείρημα ότι «χάνεται μία συχνότητα της αριστεράς», αποτελεί επίσης υποκρισία στο βαθμό που αυτοί που το λένε, τρέχουν ως «αριστεροί» να συνδιαλλαγούν με τον ΣΕΒ και τους βιομηχάνους, αναζητούν τρόπους συνύπαρξης εργαζομένων και μονοπωλίων, καλλιεργώντας μάλιστα την αυταπάτη ότι «όλοι μπορούν να περνούν καλά» και αποκρύπτοντας ότι τη μερίδα του λέοντος σε αυτή τη σχέση έχουν πάντα τα μονοπώλια. Ο σταθμός του «902» ήταν πάντα του ΚΚΕ και λειτουργούσε μέσα από τη συνεχή χρηματοδότηση του ΚΚΕ, την ακούραστη δουλειά των εργαζομένων, την αυταπάρνηση των μελών, των οπαδών και την στήριξη του λαού και των εργαζομένων, που για αυτό είχαν και την πρώτη θέση στο πρόγραμμα του σταθμού.


Το επιχείρημα ότι με την πώληση το ΚΚΕ αποδεικνύεται ότι είναι συστημική δύναμη είναι αβάσιμο, όταν είναι γνωστό πως συστημική δύναμη είναι εκείνοι που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαικής Ένωσης των μονοπωλίων, που αγωνιούν για τη ζώνη του ευρώ, που ανησυχούν μήπως δεν στηριχθεί και δεν αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο η «υγιής επιχειρηματικότητα», που τρέμουν μήπως δεν αποδώσει σωστά η «συμπληρωματική λειτουργία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα», προς όφελος φυσικά του τελευταίου.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, ΟΛΩΝ των εργαζομένων, θα πρωτοστατεί στην επίλυση των προβλημάτων της εργατικής τάξης, θα συνεχίσει να προβάλλει τους αγώνες του λαού και τα αίσχη του καπιταλιστικού συστήματος, με το «Ριζοσπάστη» και το πόρταλ «902.gr», την προφορική προπαγάνδα μέχρι η εργατική τάξη να γίνει η κυρίαρχη δύναμη της κοινωνίας και να πάρει την εξουσία.