25 Σεπτεμβρίου, 2013

Άδωνις, ο Υπουργός των στοιχημάτων και της αξιοπιστίας! "Κουβάς" ο τύπος...

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου για τις δηλώσεις που είχε κάνει, στις 14 Αυγούστου στον Real Fm, στην εκπομπή με τον Μάνο Νιφλή και την Μάρω Λεονάρδου για το θέμα.

Τι είχε πει τότε;

«Πράγματι υπάρχει μια μνημονιακή δέσμευση για το εισιτήριο εισόδου στα νοσοκομεία από τα 5 στα 25 ευρώ. Είμαστε αντίθετοι σ΄ αυτό το μέτρο και σκοπεύουμε να το ανατρέψουμε».

Τι είπε χθες; Δηλαδή ύστερα από ένα μήνα!

«Το εισιτήριο για την εισαγωγή σε νοσοκομείο είναι ένα νομοθετημένο μέτρο όπως απεδείχθη στην πορεία της διαπραγμάτευσης. Προτάθηκε από την ελληνική κυβέρνηση ως τρόπος χρηματοδοτήσεως των νοσοκομείων και όχι από την τρόικα. Πρέπει να μάθουμε να μην ρίχνουμε την ευθύνη σε άλλους».

Πριν ένα χρόνο ακριβώς η ίδια κυβέρνηση μέσω Λυκουρέντζου έλεγε:

"Η κυβέρνηση είναι σίγουρη ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και δεν θα χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο καταβολής ενός ευρώ ανά συνταγή και 25 ευρώ για είσοδο και νοσηλεία σε νοσοκομεία.

Είναι  μέγα ψεύδος η φημολογία αυτή των ημερών. Η διάταξη αυτή, όπως αναφέρεται ρητά και στο πολυνομοσχέδιο, αφορά το έτος 2014 και θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση κατά την οποία μέχρι το τέλος του 2013 δεν θα έχουν επιτευχθεί οι δημοσιονομικοί στόχοι του Προγράμματος Υγείας και πάντως μόνο με υπουργική απόφαση. Είμαι ωστόσο, βέβαιος ότι δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε στην έκδοση σχετικής διάταξης και δεν θα ενεργοποιηθεί η ρύθμιση που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο, καθώς θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί για το 2014."

Συμπέρασμα;

Γελάει ο κόσμος με τον Υπουργό που βάζει στοιχήματα για την αξιοπιστία του..